Hey iedereen,

Op maandagochtend start ik al enkele jaren met een vertelkring, waarin de leerlingen kunnen vertellen over hun weekend of vakantie. Altijd boeiend om te horen wat hun interesses zijn en om een nieuw project uit op te vissen.

In de vertelkringen bij ons op school zijn er steeds twee dieren van de Axenroos aanwezig, namelijk de leeuw en de uil. De leeuw die is de leider van de kring, deze kiest de volgende spreker en wijst er op als de afspraken overtreden worden. De uil is eerder de secretaris, deze maakt een verslag over de kring.

Nu had ik zelf vaak het probleem dat de leerlingen te veel of zonder weinig structuur vertelden, waardoor mijn kring vaak veel te lang duurde. En er dus soms kinderen niet aan bod konden komen of we over boeiende onderwerpen snel moesten gaan.

Daarom ben ik gestart met het voorbereiden van de vertelkring. Hierbij kiezen de leerlingen twee dingen die ze graag willen vertellen, maar ze krijgen enkel de mogelijkheid om deze te vertellen als ze dit genoteerd hebben op het voorbereidingsblad. Dit zorgt ervoor dat ze beter nadenken en dat je ook kan verwijzen naar het blad als ze toch nog iets anders beginnen te vertellen. We staken deze papieren achteraf dan mee in de kringmap zodat we daar nog eens naar terug konden kijken als we wilden.

Groetjes Sanne

Download voorbereiding vertelkring
Download wandplaat leeuw
Download wandplaat uil

Reacties

reacties

Comments are closed.