Blog

7
dec

Project 4: Hoe kunnen we meer respect hebben voor elkaar?

7
dec

Er zit een banaan in je oor!

Vanmiddag was het wel een vreemde les! We keken eerst samen naar dit filmpje: Wat hebben wij gelachen! Daarna hebben we een experimentje gedaan, zo testen we welke luisterhouding het leukste is voor de spreker. We waren het al snel allemaal eens dat we niet altijd zo een goede luisteraars zijn. Zo maakten we een lijstje van wat een goedeLees meer

7
dec

Gelukkige verjaardag Lexi!

7
dec

De sint op bezoek!

Dinsdagnamiddag was de sint bij ons op school. Ook in onze klas kwam hij even op bezoek.

30
nov

Toneel Aardappelsoep

Vorig week hadden we toneel, deze keer niet in een echte toneelzaal maar bij ons op school. Het was een dame die een toneel deed en terwijl soep maakten, als afsluiting dronken we gezellig samen de soep op. Ze vertelde ons over een kind dat tijdens de oorlog een varken thuis had. We kregen een idee van hoe het moetLees meer

15
nov

Wij als astronauten

Gisteren maakten we een tekening van onszelf in het heelal als astronaut. Hier zie je ons aan het werk.

15
nov

Dialoogjes schrijven

Gisteren maakten we in groepjes zelf een toneeltje. We schreven eerst de tekst uit en daarna lazen we het voor aan de klas. Het ging van dieren naar boeven en weer terug naar de klas. Wat een fantasie!

11
nov

Project 3: Wat zie je allemaal vanuit een raket in de ruimte?

Deze week kozen we ook een nieuw project. Deze keer gaan we het hebben over de ruimte.  

11
nov

Nieuwe woorden uitvinden

Gisteren keken we samen naar een filmpje van een echte dichter. Hij las een mooi gedicht voor en vertelde ons over zijn zelfverzonnen woord. Ook gaf hij ons de opdracht om zelf een woord te verzinnen. In het begin was het best moeilijk, maar daarna lukte het wel!

6
nov

Posters energie

Deze namiddag maakten we samen enkele posters over enkele mogelijkheden van energie. We bekeken hoe het werkte en natuurlijk de voor-/nadelen.